Peste 400 de corpuri noi de iluminat vor fi montate în municipiul Botoșani. Vezi în ce zone!
05/07/2022 14:48 in STIRI

Sistemul de iluminat public al municipiului Botoșani va fi schimbat până la sfârșitul lunii august 2022. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, dă asigurări că va fi mult mai eficient, cu flux luminos constant și intens. Vor fi montate 401 corpuri noi de iluminat cu LED cu sistem de telegestiune.

Zonele unde se va interveni sunt: Manolești Deal, Str. Pacea, Mihail Kogălniceanu, Primăverii, Octav Onicescu, Marchian, Cuza Vodă, Petru Rareș, Calea Națională, Cornișa, Ștefan Luchian, Armoniei, alei pietonale în Parcul Curcubeului, Aleea Curcubeului, Aleea Cinema, Aleea Pacea.

„După implementarea acestui proiect vom atinge obiectivul prin care ne dorim realizarea de economii la consumul de energie electrică cu până la 70%. În completarea acestui proiect, am extins un alt proiect privind supra-iluminarea trecerilor de pietoni în zonele cu trafic rutier intens. După exemplul proiectului – pilot de pe Împărat Traian, care s-a dovedit a fi mai mult decât eficient, am montat lămpi LED cu lumină direcționată pe mai multe străzi, la nivelul trecerilor de pietoni, printre care Cuza Vodă, Marchian, Bulevardul Mihai Eminescu și George Enescu. Intenționăm să continuăm cu str. Bucovinei și Calea Națională”, precizează edilul.

 

COMMENTS