O nouă serie de voluntari din Botoșani pregătită să participe la misiuni, alături de pompieri
04/07/2022 22:25 in STIRI

28 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 17 – 47 ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul programului național „Salvator din pasiune”, respectiv cursul introductiv și cel de acordare a primului ajutor de bază, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Astfel, în perioada 18 – 26 iunie a.c., la sediul I.S.U. Botoşani au participat la cursul introductiv privind structura, misiunile şi atribuţiile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Județului Botoşani.

În perioada 27 iunie – 1 iulie a.c. , voluntarii și-au însușit noţiunile de prim ajutor de bază. Totodată, au învăţat cum să recunoască urgenţele cu risc vital şi să execute tehnicile şi manevrele de prim ajutor în situaţii cu una sau mai multe victime.
Cursurile s-au desfășurat sâmbăta și duminica și au fost susținute de specialiștii în domeniul pregătirii pentru intervenție, dar și de coordonatorul SMURD al ISU Botoșani.

Cu toate că în această serie s-au înscris 55 de botoșăneni, doar 28 au participat la cursuri. După parcurgerea celor 54 de ore de pregătire, toți cei 28 au promovat examenul final.

”De astăzi, aceștia vor putea să desfășoare activități de voluntariat în cadrul subunităților de intervenție ale ISU Botoșani, fiind angrenaţi în diverse acţiuni de intervenţie, ajutor umanitar şi popularizare a mesajului preventiv. Le dorim mult succes, îi susţinem şi suntem convinşi că efortul concentrat, implicarea şi colaborarea cu societatea civilă reprezintă elementele esenţiale în consolidarea gradului de rezilienţă la nivelul comunităţilor”, precizează ISU Botoșani

Derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă începând cu luna mai a anului 2016, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Pentru a putea deveni voluntari, cei interesați trebuie să prezinte următoarele documente:

  • cerere de înscriere;
  • certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);
  •  copie a actului de identitate;
  • aviz psihologic;
  • act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare;
  • adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”;
  • acordul părinţilor/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.
COMMENTS
ADS
Asculta News radio!
Politica de Confidentialitate