ADS
ADS
ADS
Vacanța de vară cea mai scumpă din ultimii 10 ani. Creșterii prețurilor la alimente și energie se va revedea în costul concediului
STIRI
Published on 07/06/2022

Vacanţa de vară 2022 ar putea fi cea mai scumpă din ultimul deceniu, indiferent de destinaţie, arata analiza unei platforme de investiţii cu active multiple, eToro, citată de Agerpres. Și asta din cauza creşterii preţurilor la alimente şi energie. În plus, vacanţa s-ar putea să nu fie nici foarte confortabilă întrucât ţările europene vor să impună reguli legate de aerul condiţionat în contextul deciziilor luate pentru a rupe dependenţa energetică de Rusia.

Numărul de clienți care zboară în Antalya, Turcia, a crescut cu 480% față de anul 2019

Ridicarea restricţiilor legate de pandemia de Covid-19 a stimulat turismul în întreaga lume, iar destinaţiile de vacanţă de vară cu cea mai rapidă creştere în prezent sunt Turcia, unde numărul de clienţi care zboară spre Antalya a urcat cu 480% faţă de 2019, urmată de Mallorca şi Grecia.

Dar vacanţa din acest an ar putea fi mai scumpă decât vara trecută. Se aşteaptă ca tarifele rezervărilor individuale la hoteluri să crească în această vară cu 10-15%, spun reprezentanții Federaţiei Elene a Hotelierilor.

Costuri hoteliere cu 25% mai mari pe fondul creșterii prețurilor energiei și produselor

Creşterea preţurilor energiei şi produselor ar urma să aibă un impact de 25% asupra costurilor hotelurilor, o diferenţă pe care acestea nu o pot absorbi în totalitate.

Nici confortul nu va fi același. Guvernul grec discută un plan de măsuri pentru reducerea consumului de electricitate. După modelul Italiei şi Spaniei, utilizarea aparatelor de aer condiţionat va fi limitată, iar acestea vor trebui reglate la cel mult 26-27 grade Celsius.

În scenariul extrem, în plin sezon turistic, ar urma să fie introduse întreruperi planificate de energie electrică în zilele lucrătoare. În topul European al celor mai scumpe țări de vizitat, Elveția se află pe locul 2, urmată de Franța, Italia ocupa locul 11, Grecia e pe 14 urmata de Spania pe 16, iar Turcia se află pe locul 41. România este poziția cu numărul 34 în acest top.

Sursa:europafm.ro

Comments