Disperare într-o familie din Botoșani! Mama și fiica sa, grav bolnave, au nevoie de ajutor
30/05/2022 08:44 in STIRI

Disperare într-o familie greu încercată de soartă din județul Botoșani! O mamă și fiica sa, din localitatea Mileanca, sunt grav bolnave și au nevoie de ajutor. Alesia, în vârstă de un an și șapte luni, a primit mai multe diagnostice grave încă de la naștere: scleroza tuberoasa, spasme epileptice, tulburare de dezvoltare specifică funcției motorii, noduli subependimari și ar trebui să poarte un dispozitiv la inima, dar datorită lipsurile materiale nu a putut urma tratamentele de care avea mare nevoie și oricând există posibilitatea să aibă un stop cardio respirator.

În luna mai a acestui an,  și mama Alesiei, Ramona, a primit un diagnostic grav: cancer de col uterin. De oe 1 noiembrie anul trecut, atât ea, cât și fetița au fost diagnosticate cu COVID și au început să se simtă tot mai rău.

„Când am ajuns la Alesia și mama ei Ramona la Mileanca și am încercat s-o iau în brate și s-o ridic pe Alesia în fundulet a început să urle de durere neștiind atunci cât de gravă este situația ei. Alesia nu poate sta decât întinsă pe spate și pe burtică și rezemată în brate de cineva, dar și asta cu greu.Apoi când era în bratele mamei i-am dat un ou de ciocolată și nu a putut să-l ia în mânuțe. Îmi arata să-i dau în guriță și instantaneu mi-au dat lacrimile. Alesia nu a vorbit niciodată, nu a zis niciodată mama sau tata si singura ei alinare este un legănat pe care îl are și în bratele mamei. Noi putem fi salvarea Alesiei și șansa ei la o viata normala”, a povestit Simona Elena, cea care a demarat o campanie de ajutorare pentru cele două.

Dacă până acum familia Alesiei, formată din cinci membri, se descurca cumva și trăia din creșterea animalelor și a laptelui pe care îl vindea, adică  800  lei lunar, plus alocația, după îmbolnăvirea mamei traiul este foarte greu. Tatăl face tot posibilul să se descurce singur cu creșterea animalelor, dar nu reușește să aducă veniturile atât de necesare. Asociația Umanitară Simona Elena si Voluntarii se implică pentru ajutorarea familiei.

„Consideram ca orice întârziere în investigații și tratament le scad considerabil șansele la viata.De aceea avem nevoie de ajutorul vostru, fără sprijin financiar nu vom reuși sa le fim alături în aceasta lupta grea și să le ajutam pe Alesia și mama ei. Ramonei i s-a cerut sa facă un Rmn total cu substanță de contrast, care costa doar el 1500 RON, drumuri, investigații și tratamente care ii depășesc din toate punctele de vedere. Mai mult decât atât Alesiei ii trebuiesc lunar niște prafuri pentru epilepsie SABRYL de 500 mg care nu se găsesc decât în Spania și Italia și dacă dorește cineva sa ne ajute cu cumpărarea lor ii rugam sa ne contacteze la numărul de telefon:0040757139794 Simona Elena”, spune Simona Elena.

Donează și tu în conturile Asociației Umanitare Simona Elena și Voluntarii deschis la Banca Transilvania:
RO06BTRLRONCRT0587762901 RON si
RO53BTRLEURCRT0587762901 EURO
RO11BTRLGBPCRT0587762901 LIRE
SWIFT: BTRLRO22
Cu mențiunea Alesia și Ramona.

La detalii plata alta tara/transfer bancar va sunt necesare datele:strada Aleea Pinului nr. 1 Dorohoi,Cod poștal 715200

Dacă doriți sa le dăruiți hainute: damă S, băiat 11 ani, băiat 5 ani și fetita 2 ani plus scutece mărimea 6. Detalii: 0040757139794

 

COMMENTS