Investiții de 1,5 milioane lei în Parcul Tineretului și Centrul Istoric din municipiul Botoșani. Contractul a fost semnat
20/05/2022 14:14 in STIRI

Contract pentru dezvoltarea orașului, în valoare de 1,5 milioane de lei cu TVA, a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), anunță Primăria municipiului Botoșani.

Municipalitatea va demara astfel lucrări în Parcul Tineretului și Centrul Istoric, care vor avea ca efect, printre altele, îmbunătățirea mediului de viață, creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și reamenajarea spațiilor publice urbane pentru îmbunătățirea aspectului peisagistic.

În Parcul Tineretului, va fi amenajat parcul, se vor realiza alei pietonale, vor fi amplasate 17 coșuri de gunoi pentru colectare selectivă a deșeurilor și  mobilier stradal, respectiv 32 bănci de lemn, pergolă și foișor tip tunel din lemn. Se vor amenaja spațiile verzi cu gazon și se vor planta specii de arbori de dimensiuni mari și arbuști și se va realizare spațiu de joacă pentru copii. De asemenea, se va moderniza și extinde sistem de iluminat (33 stâlpi de iluminat cu LED) și vor fi amplasate camere de supraveghere video.

În Centrul Istoric se vor realiza alei pietonale, se va amplasare mobilier stradal, se va moderniza și extinde sistemul de iluminat și se vor amplasa camere de supraveghere video. Lucrările se estimează a fi gata pe 30 septembrie 2023.

 

COMMENTS