Lucrare 3D în straturi de sticlă realizată cu ocazia Centenarul Liceului Regina Maria Dorohoi
14/05/2022 11:14 in STIRI

Pictorul Daniel Relenschi, primul pictor 3D din România a realizat o lucrare 3D în straturi de sticlă cu dimensiunea de 50/70 cm ce reprezintă imaginea Liceului Regina Maria din Dorohoi. Lucrarea a fost solicitată de CNIPT Dorohoi și Primăria Dorohoi și a fost dăruită Liceului cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființare.

Tabloul a fost așezat pe holul intrării principale ale Liceului și a fost dezvelit la final ca încununare a ceremoniei de celebrare a Centenarului acestuia. Evenimentul a avut loc Vineri pe data de 13 Mai 2022 și s-a desfășurat în mai multe locații aparținând Liceului Regina Măria.

"Am fost mai mult decât încântat să primesc această solicitare, în primul rând pentru că sunt și eu Dorohoian, m-am născut în Dorohoi și am locuit acolo timp de patru ani, după care familia mea s-a mutat în Botoșani. Apoi pentru că este vorba despre o lucrare care celebrează centenarul Liceului Regina Maria, știind că este un tablou care va dăinui în timp și este accesibil mai multor privitori. Ce ar mai fi de menționat ar fi că această lucrare este prima de acest gen, solicitată chiar de orașul meu natal. Îmi doream de mult timp să realizez o lucrare 3D pentru orașul în care am crescut, Botoșani, dar în nici o clipă nu m-am gândit că se va intâmpla pentru prima dată să îmi fie solicitată o astfel de lucrare chiar de orașul meu natal, Dorohoi.

Sunt mândru să mă numesc Dorohoian, am găsit un alt oraș parcă, nu mai mersesem de aproximativ 10 ani dar pare schimbat în bine, sau în neașteptat de bine de fapt. Laud cu această ocazie și toată echipa responsabilă cu organizarea evenimentului de celebrare a Centenarului Liceului Regina Maria Dorohoi, a fost totul la superlativ. Și cu siguranță voi reveni la Dorohoi cu drag ori de câte ori voi avea ocazia. Poate cu alte proiecte sau pur și simplu pentru a-l vizita.’’

Născut și crescut într-o familie de artiști, Daniel Relenschi este primul pictor 3D din România. Urmând pașii mamei sale, a descoperit pasiunea pentru pictură de când avea 3 ani.

Încă din perioada liceului, studiind design-ul vestimentar, a început să lucreze ca designer de manufactură în Botoșani, orașul în care a crescut. Acesta a fost doar începutul unui drum plin de colaborări cu designeri celebri din România.

Pe lângă activitatea de designer, picturile sale sunt apreciate la nivel internațional, fiind expuse nu numai în România, dar și în Germania, spre exemplu, la Castelul Neuburg an der Kammel. După ce a realizat în 2011 o pictură 3D pe asfalt, Daniel a devenit primul pictor 3D din România, utilizând tehnica unui singur punct de percepție, tehnică pe care a adus-o ulterior și pe pânză și sticlă.

Sursa:Comunicat de presă

 

 

COMMENTS