ADS
ADS
ADS
O nouă disciplină ar putea fi introdusă în programa școlară
STIRI
Published on 11/05/2022

Un nou proiect care aparține deputaților PNL a fost depus în Parlament. În programa școlară s-ar putea introduce noţiunile de prim-ajutor, la disciplina Biologie-Anatomia şi Fiziologia Omului. Noţiunile ar urma să fie învățate de elevii din clasa a VII-a şi vor fi completate la nivelul clasei a XI-a, scrie evz.ro.

Deputaţii PNL Luminiţa Barcari şi Cristina Vecerdi au depus în Parlament un proiect de lege care prevede că programa şcolară va cuprinde şi noţiuni de prim-ajutor, la disciplina biologie-anatomia şi fiziologia omului. Luminiţa Barcari a iniţiat o modificare la Legea Educaţiei Naţionale, în sensul în care în cadrul disciplinei biologie – anatomia şi fiziologia omului să fie introduse şi noţiuni de prim-ajutor.

„Aceste noţiuni vor fi realizate practic printr-o colaborare a unităţii de învăţământ, de fapt se încheie un parteneriat între unitatea de învăţământ şi o instituţie de profil, astfel încât aceste ore practice să fie realizate atât cu profesorul de la clasă, dar şi cu specialişti din domeniu”

Barcari a precizat că în prezent cursurile de prim-ajutor sunt opţionale: Şi acum se fac nişte cursuri, dar sunt opţionale. (..) Noi vrem ca toţi elevii să aibă nişte noțiuni de bază în legătură cu acordarea primului ajutor, a mai explicat deputatul PNL.

Cristina Vecerdi a arătat că mii de persoane au nevoie de ajutor, zilnic, în situaţii în care se află pe stradă sau undeva unde nu au acces la un ajutor specializat.

 

Comments