Guvernul de la Kiev a aprobat deschiderea punctului de trecere a frontierei Diakivți- Racovăț
02/05/2022 10:16 in STIRI

Guvernul de la Kiev a aprobat deschiderea PTF „Diakivți” (Racovăț pe partea românească) și „Krasnoilsk” din regiunea Cernăuți. Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a aprobat deschiderea punctelor de trecere a frontierei „Diakivți” și „Krasnoilsk” de la frontiera regiunii Cernăuți cu România, după reconstrucție, transmite Interfax-Ucraina. Premierul ucrainean Denis Șmigal a anunțat, în ședința de Guvern că Ucraina negociază și organizarea controlului comun de frontieră cu partea română la aceste puncte de control.

„Deschidem două noi puncte de control la granița cu România: „Diakivți” și „Krasnoilsk”, care vor ajuta la descărcarea traficului de frontieră. În plus, Ucraina negociază cu vecinii noștri europeni pentru a lansa puncte de control comun și control vamal comun, ceea ce va accelera și mai mult operațiunile vamale”, a declarat Șmigal la ședința de vine a Guvernului.

La rândul său, reprezentantul Cabinetului de Miniștri în Rada Supremă, Taras Melniciuk, a spus că aceste puncte de control sunt destinate circulației pietonilor și mașinilor, cu excepția transportului de marfă.

Sursa: bucpress.eu

 

COMMENTS