Schimbări importante în cazul tichetelor de masă, de creșă, culturale, cadou și de vacanță
27/04/2022 18:03 in STIRI

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă, tichetele de masă, de creșă, culturale, cadou și de vacanță au fost digitalizate. Astfel, românii vor primi sumele aferente direct pe card. La fel se întâmplă şi în cazul celor care s-au vaccinat împotriva coronavirusului până pe 14 aprilie şi în cazul donatorilor de sânge.

Românii vor primi sumele aferente tichetelor de masă, cadou, culturale sau de vacanţă direct pe card. Începând cu data de 1 februarie 2022, toate tichetele de masă, de creșă, culturale, cadou și de vacanță se emit doar în format electronic. Cu toate acestea, românii care au primit tichetele până la data amintită, le pot folosi în continuare până la când vor expira.

Potrivit Ordonanței 44/2022, oficializată pe data de 14 aprilie, sumele echivalente tichetelor de masă acordate persoanelor care s-au vaccinat împotriva coronavirusului cu schema completă de vaccinare, până la data de 14 aprilie, vor fi trimise pe card. La fel se întâmplă şi în cazul donatorilor de sânge.

„Măsura a fost luată pentru a se alinia la schimbările apărute din 1 februarie în privința emiterii tichetelor de valoare, reguli ce se regăsesc în Legea 165/2018 privind acordarea biletele de valoare”, arată avocat.net.

Şi donatorii de sânge vor primi banii direct pe card. „Actul normativ oficializat joi introduce în Legea nr. 282/2005 privind donarea de sânge prevederea ca alocația de hrană acordată sub forma tichetelor de masă oferite pentru donarea de sânge să se facă conform prevederilor Legii 165/2018”, a mai precizat sursa citată.

Reamintim că începând cu data de 1 iunie, valoarea tichetelor de masă va creşte cu 10 lei. Astfel, românii vor primi mai mult cu 216 lei.

„Am văzut că există şi o altă propunere venită din partea premierului, aceea ca tichetele de masă să ajungă la o valoare de 40 de lei. Orice decizie va fi luată, important este să se întâmple ceva cu aceste tichete şi să vedem o creştere a lor. E o modalitate de a fi alături de angajaţi şi de a-i ajuta să facă faţă valului de scumpiri”, declara la începutul lunii aprilie deputatul PSD Vasile Cîtea, potrivit RomaniaTV.

 

COMMENTS