ADS
ADS
ADS
Lucrările la Drumul Mănăstirilor au fost reluate
12/04/2022 10:20 in STIRI

Lucrările la Drumul „Mănăstirilor” au fost reluate, constructorul intenționând ca, imediat după sărbătorile pascale, să toarne primele două straturi de asfalt pe sectorul dintre Mănăstirea Vorona și Mănăstirea Sihăstria Voronei, informează printr-un comunicat Consiliul Județean.

În prezent, pe acest sector de drum, lung de trei kilometri, se efectuează așternerea stratului de piatră spartă și împănarea lui cu nisip. De asemenea, se lucrează la zidurile de sprijin și timpanele de podețe. Pe cel de al doilea sector din pădure, constructorul continuă supralărgirea căii de rulare și lucrările la podețele transversale. Pe sectorul dintre Pădureni și până la ieșirea din Oneaga se lucrează la șanțuri, podețe și accesele pe proprietăți.

Vicepreședintele Dorin Birta s-a declarat mulțumit de ritmul și calitatea lucrărilor făcute. „Drumul «Mănăstirilor» va fi unul dintre cele mai spectaculoase din județ. Constructorul a înțeles mesajul nostru, că ne dorim o lucrare de calitate și finalizată cât mai repede. Vrem ca în cel mai scurt timp, să avem o infrastructură la nivelul celor mai dezvoltate județe și de aceea lucrăm pe drumuri din toate zonele județului”, a declarat Dorin Birta.

Drumul „Mănăstirilor”, DJ 208H Vorona – Oneaga – Pădureni, are o lungime de 12,7 kilometri. Modernizarea acestui sector de drum este un proiect al Consiliului Județean Botoșani, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și din bugetul județean. Valoarea actualizată a proiectului este de 38 de milioane de lei, dintre care Consiliul Județean va suporta 15 milioane de lei.

 

COMMENTS