Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, a fost prinsă în Bulgaria
08/04/2022 06:41 in STIRI

Elena Udrea, care a fugit din țară ieri dimineață, a fost depistată de polițiști în țara vecină, Bulgaria.

“În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi autorităţile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfăşoară activităţi specifice, în vederea predării femeii către autorităţile din România”, transmite IGPR.

Udrea ar fi fost prinsă la Kulata, aproape de granița cu Grecia – scrie G4Media. Ea a fost reținută acolo. Documentele de extrădare vor fi trimise în Bulgaria.

Reamintim, Polițiștii nu au găsit-o acasă pe Elena Udrea, la vila din Corbeanca, unde s-au deplasat în cursul după-amiezei de joi pentru a pune în executare sentința Înaltei Curți de condamnare la închisoare în dosarul Gala Bute.

Avocatul Elenei Udrea a declarat după condamnare, potrivit televiziunilor de știri, că Elena Udrea se află în țară.

Elena Udrea a fost condamnată joi de Înalta Curte de Casație la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, potrivit sentinței pronunțate de complet în sala de judecată. Decizia e definitivă. Instanța a respins constestația în anulare și a menținut sentința de 6 ani închisoare.

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Sursa Foto: G4Media 

Sursa:Europafm

COMMENTS