Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani preia cazul elevului incendiat la Liceul Flămânzi. Anchetă pentru tentativă de omor
07/04/2022 09:42 in STIRI

Cazul elevului incendiat va fi preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de omor.

”În urma probatoriului administrat de către polițiști, până în acest moment, în cauza privind un minor care a suferit arsuri la partea superioară a corpului, în timp ce se afla în incinta unei unități de învățământ, din orașul Flămânzi, s-a propus declinarea acesteia, către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de omor”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Elevul de la Liceul Flămânzi, care a fost incendiat în timpul orelor de curs, are răni de gradele II şi III pe 20% din suprafaţa corporală, a declarat .purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie ”Sf. Maria” din Iaşi, dr. Solange Tamara Roşu. Potrivit medicului ieșean, starea adolescentului este favorabilă.

”Are o arsură prin flacără, pe 20 la sută din suprafaţa corporală, respectiv la nivelul feţei, regiunii cervicale anterioare, torace şi la nivelul membrelor, parcelar. Declarativ, a fost agresat fizic. A fost internat într-o primă etapă pe secţia ATI, a fost stabilizat, şi s-a iniţiat terapia specifică. Având în vedere starea evolutivă favorabilă, a fost transferat la Unitatea de Arşi pentru a se continua terapia specifică. Arsurile pot avea întotdeauna şi o evoluţie imprevizibilă. Sperăm ca acest caz să fie favorabil. Nu sunt arsuri de căi aeriene superioare, însă vom trage o concluzie după câteva zile de terapie. Are intervenţii chirurgicale programate care îndepărtează zonele de necroză şi probabil va fi nevoie şi de grefe pe zonele respective”, a precizat Solange Tamara Roșu, șefa UPU de la Spitalul Sf Maria.

Incidentul a avut loc, luni, în timpul orei de educaţie tehnologică, când profesoara, care este și directoarea liceului, a ieșit pentru un moment din clasă, moment în care, elevul a fost incendiat.

Copilul a fost fost transportat la Secția Pediatrie a Spitalului Județean cu arsuri de gradele 2 și 3 pe o suprafață a corpului de 18-20%, iar de aici a fost transportat la Iași.

Adolescentul este cu nevoi educaționale speciale și a spus că, colegii să-i s-ar fi jucat cu o brichetă și i-au dat foc. De partea cealaltă, colegii spun că acesta s-ar fi dat cu un spray de curățat tabla, care este inflamabil și că ar fi aprins o brichetă, moment în care flacăra i-a ajuns la față și l-a ars.

După acest incident, directoarea școlii, Mihaela Ștefănucă, care tocmai promovase concursul, și-a dat demisia din funcție.

 

COMMENTS