Zeci de panouri publicitare ilegale. Primăria cere demontarea lor
02/04/2022 18:53 in STIRI

Zeci de panouri publicitare ilegale au fost descoperite la Botoșani, în urma unor controale ale polițiștilor locali din cadrul Biroului Disciplina în Construcții, împreună cu lucrătorii de la Direcția Urbanism – Serviciul Patrimoniu al Primăriei municipiului Botoșani.

Potrivit Poliției Locale, au fost identificate 40 de amplasamente pe care erau montate panouri publicitare,
pentru care societățile verificate nu dețin un titlu legal asupra terenului ocupat, respectiv contract de ocupare a locațiilor pe care au amplasat mijloacele de publicitate. De asemenea, panourile publicitare sunt amplasate în zona restricționată, în care nu se mai permite construcția acestora.

Societățile deținătoare de panouri publicitare, amplasate pe teritoriul administrativ al municipiului Botoșani, în zone restricționate, au fost notificate în anul 2021 de către Primăria municipiului Botoșani să procedeze la dezafectarea panourilor și aducerea terenului la starea inițială, dar nu s-au conformat celor dispuse.

„Având în vedere prevederile art. 33 din Legea 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcție, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, urmare celor constatate, cele două structuri (Biroului Disciplina în Construcții și Serviciul Patrimoniu) au întocmit documentația necesară în vederea emiterii Dispoziției Primarului pentru dezafectare pe cale administrativă a panourilor amplasate ilegal”, susține Poliția Locală.

 

COMMENTS