ADS
ADS
ADS
Românii ar putea lucra doar patru zile pe săptămână. În ce condiții ar putea fi weekendul trei zile
STIRI
Published on 10/03/2022

Un proiect de lege prevede că românii ar putea beneficia de o săptămână de lucru de patru zile. Astfel, ei ar avea parte de un weekend prelungit, de trei zile.

Românii ar putea lucra doar patru zile pe săptămână, conform unui nou proiect de lege, în cazul în care acesta va fi aprobat.

 

Ce prevede proiectul de lege. Care este partea proastă

Astfel, angajații români ar putea avea parte de weekenduri prelungite, de trei zile, dacă săptămâna de lucru s-ar reduce de la 5 la 4 zile.

Este vorba despre un proiect de lege pentru a modifica Codul Muncii, iar cei care l-au depus sunt mai mulți senatori și deputați de la PNL și USR.

Ceea ce se dorește, de fapt, prin această inițiativă parlamentară este ca timpul de lucru să fie crescut pentru o zi, astfel încât timpul de relaxare din weekend să ajungă la trei zile.

Codul Muncii arată că angajații cu normă întreagă trebuie să muncească opt ore pe zi și 40 de ore pe săptămână, iar repartizarea acestora se face uniform, câte opt ore pe zi, timp de cinci zile, dar acest lucru s-ar putea schimba dacă proiectul de lege al liberalilor și celor de la USR va fi adoptat.

Este vorba despre faptul că românii ar putea lucra chiar și 10 ore pe zi pentru a fi respectate cele 40 de ore pe săptămână care trebuie muncite.

Care ar fi beneficiile unei săptămâni de lucru de patru zile

Conform inițiatorilor proiectului, o astfel de măsură va fi bună pentru o muncă productivă atât în rândul tinerilor, dar și pentru persoanele cu familii, care vor putea beneficia de mai mult timp liber pentru a se ocupa de studii sau de a petrece timpul alături de cei dragi.

„După ce angajatul va trece de perioada de acomodare, va realiza că are la dispoziţie un weekend prelungit, în care se odihneşte mult mai bine ţinând cont de cele trei zile libere.

În acelaşi timp la nivel macro-economic s-ar crea impusul unei creşteri a consumului şi implicit a vânzărilor şi profitului în domeniul alimentaţiei publice, serviciilor şi turismului, datorat acestui gen de weekend prelungit”, se arată în expunerea de motive pentru acest proiect.

Sursa:Fanatik.ro

 

Comments