Echipament de ultimă generație pentru Sectorul Poliției de Frontieră Stânca. Investiția este de aproximativ 100.000 euro
11/01/2022 12:56 in STIRI

Poliția de Frontieră Iași va achiziționa un echipament de ultimă generație pentru Sectorul Poliției de Frontieră Stânca. Este vorba despre o investiție de  aproximativ 100.000 euro pentru o dronă folosită  pentru supravegherea zonei de graniță cu Republica Moldova.  Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră pregătește licitația privind achiziția unei drone pentru monitorizarea zonelor de graniță. Valoarea estimată a contractului este de 496598 de lei, fără TVA, acesta fiind doar prețul dronei. O altă sumă de bani va fi alocată pentru echipamentele auxiliare, fiind vorba despre acumulatorii de rezervă. Este vorba de 120.000 de lei, fără TVA.

”Misiunile de supraveghere a frontierei de stat a României în zona de competență a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași se realizează conform prevederilor legale în regim de supraveghere de 24 de ore, tehnica de supraveghere existentă în prezent trebuie completată cu noi sisteme de supraveghere care să poată îndeplini, în condiţii de siguranţă şi cu maximă eficienţă, misiunile specifice. În contextul în care odată cu trecerea timpului fenomenul infracțional se dezvoltă, utilizând aparaturi/tehnici moderne (drone, ambarcații dotate cu motoare puternice etc.), tehnica de supraveghere existentă în prezent trebuie completată cu noi sisteme de supraveghere care să poată îndeplini, în condiţii de siguranţă şi cu maximă eficienţă, misiunile specifice”, se arată în caietul de sarcini.

Drona va fi dotată cu o cameră video termală, sistem de comandă și control, propulsie electrică, receptor GNSS, decolare și aterizare pe verticală și o cameră video de tip RGB. 

 

COMMENTS