ADS
ADS
ADS
Ziua Internațională a Voluntariatului
STIRI
Published on 06/12/2021

„Doar” muncă fără beneficii financiare, cum l-ar numi unii, voluntariatul este o experiență de preț la orice vârstă. Este suficient să găsești acel domeniu în care vrei să aduci o schimbare în bine și un pic de voință pentru a-ți organiza eficient timpul.

Elevii unei clase a VIII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani, însoțiți de cadre didactice, au încheiat săptămâna cu o vizită la adăpostul TrioVet din Hudum, Botoșani. În pragul Zilei Internaționale a Voluntariatului au mers să vadă animalele, să ducă hrana adunată din donații în Săptămâna Educației Globale și cei 1000 de lei strânși pentru campania de sterilizare. „Putem veni ca voluntari aici?” au întrebat două eleve, iar răspunsul din partea dr. Daniel Bejinariu nu putea fi decât pozitiv.

Este nevoie de o mână de ajutor peste tot! Alegeți domeniul în funcție de convingerile voastre: pentru copii veți găsi loc oricând la „Salvați copiii!” sau organizații similare, inclusiv asociații locale, pentru oameni fără adăpost întrebați la „H.A.P.P.Y” cum puteți sprijini lucrările la „Casa Nicolae” și exemplele pot continua. Animalele străzii și puii nedoriți, aruncați pe la tomberoane sau prin șanțuri, ajung (în cel mai fericit caz) în adăposturi, iar acolo este nevoie, de asemenea, de ajutor.

Voluntariatul trebuie să devină un stil de viață. Dați un exemplu copiilor, care învață urmărind adulții din imediata apropiere. Alegeți o cauză. Deveniți voluntari și aduceți o schimbare în bine!      

Comments