Clădirea Palatului Administrativ Botoșani va fi luminată astăzi în portocaliu, de Ziua Internațională de luptă împotriva violenței asupra femeilor
25/11/2021 10:10 in STIRI

Clădirea Palatului Administrativ Botoșani va fi luminată astăzi în portocaliu, începând cu ora 17:00, cu ocazia Zilei Internaționale de luptă împotriva violenței asupra femeilor.

Acțiunea vizează creșterea vizibilității și atragerea atenției opiniei publice și a factorilor de decizie asupra fenomenului violenței domestice și a violenței împotriva femeilor, subliniind totodată preocuparea constantă pentru implementarea politicilor publice necesare în scopul prevenirii și combaterii violenței domestice, potrivt unui comunicat transmis de Cancelaria prefectului.

”Ne alăturăm luptei împotriva tuturor formelor de violență asupra fetelor și femeilor. În această perioadă de pandemie, eforturile noastre trebuie să fie mai concentrate, mai ferme. Vă asigurăm în continuare de tot sprijinul nostru pentru că violenţa împotriva femeilor continuă să fie, din păcate, o problemă socială. Dar, acest tip de violenţă poate fi eradicat. Prevenția este esențială în această luptă contracronometru. Iar noi trebuie să depunem toate eforturile pentru a o stopa”, a declarat prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor.

 

COMMENTS