Încă o comună din Botoșani a intrat, de astăzi, în carantină. Ce măsuri trebuie respectate
23/10/2021 09:54 in STIRI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgenta Botoșani a emis o hotărâre privind masurile de carantinare a comunei Cristești, cu toate satele, respectiv Cristești, Oneaga, Schit Orășeni, Unguroaia, pentru o perioada de 14 zile.

Hotărârea a intrat în vigoare începând de sâmbătă, 23 octombrie 2021,la ora 00:00. Decizia a fost luată din cauza situației epidemiologice de la nivelul localității, fiind o incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 de peste șase la mia de locuitori, „riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă”, potrivit hotărârii.

Iată ce măsuri au fost luate:

  • Este strict interzisă intrarea/ ieșirea din/ în zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.
  • Controlul măsurilor privind limitarea deplasării persoanelor în/ din zona carantinată și asigurarea ordinii publice se vor realiza de către Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani sau Inspectoratul Județean de Poliție, după caz.
  • Circulația și staționarea persoanelor în spații publice sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe propria răspundere ( se poate redacta și de mână), legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.
  • Pentru intervalul orar 05.00- 20.00, în interiorul zonei carantinate, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei, cu unele excepții.
  • Persoanele vaccinate ori care au trecut prin boală se pot deplasa în baza documentelor din care să reiasă trecerea prin boală ori certificatul de vaccinare.
  • Slujbele vor putea fi ținute doar cu distanțare între credincioși și purtarea măștii.
  • Ceremoniile de stare civilă se oficiază cu maximum opt persoane în interior, respectiv 20 de persoane în exterior.
  • Sunt interzise nunțile, botezurile sau alte petreceri private.

VEZI AICI TOATE MĂSURILE

COMMENTS