Poliţia Română, avertisment: Acest mail NU este trimis de Poliţie. Nou tip de înşelăciune
21/10/2021 09:09 in STIRI

Un nou tip de înșelăciune a umplut căsuțele de poștă electronică a mai multor români. În acest sens, Poliția Română face un apel, pentru a-i atenționa pe cei potențial vizați. 

„Acest e-mail nu este emis de Poliția Română! Este doar un nou tip de înșelăciune! Nu dați curs unor astfel de solicitări și verificați orice foarte bine, înainte de a introduce online datele bancare!”, este scris în cadrul unei postări pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române. 

Și ANAF a avut probleme similare. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunță că un val de mesaje false este transmis prin email în numele instituției, de pe o adresă ce nu aparține ANAF, transmite Mediafax.

„Emailuri false în numele ANAF! Nu deschideți emailurile provenite de la info@anaf.ro!”, transmite Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

ANAF informează contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin email, care utilizează denumirea, precum și coordonatele instituției (număr telefon, adresa poștală). ANAF precizează că nu are deschisă adresa respectivă de email.

„Persoanelor juridice, dar și celor fizice, care recepţionează aceste mesaje, în care sunt informate despre discrepanțe în evidența fiscală, le recomandăm să nu deschidă mesajele și nici atașamentele acestora”, este sfatul celor de la ANAF.

Totodată, Poliţia Română i-a avertizat pe români asupra unei noi metode de înşelăciune prin intermediul telefonului. 

"Ai primit și tu mesaj că ai câștigat la „Loteria Dedeman”, deși nu te-ai înscris niciodată? Nu te grăbi să-ți revendici „premiul”! Nu vei câștiga nimic. Este doar o fraudă tip phishing!

Imaginația infractorilor cibernetici nu are limite, așa că fii atent la mesajele pe care le primești, evită accesarea link-urilor și nu furniza date personale, financiare ori de autentificare în urma primirii lor. Raportează urgent orice tentativă de fraudă!", a transmis Poliţia Română pe Facebook. 

Sursa:dcnews.ro

 

COMMENTS