ADS
ADS
ADS
Tratamentul cu Favipiravir, aprobat de Guvern. Cum se poate obține acasă medicamentul folosit în tratarea formelor ușoare și medii de Covid-19
STIRI
Published on 05/10/2021

Vești bune pentru mii de români care se confruntă cu o formă ușoară sau medie de Covid-19. Ministrul Sănătății a anunțat, cu puțin timp în urmă, că tratamentul ambulatoriu cu Favipiravir a fost aprobat printr-o ordonanță de urgență, astfel că mulți pacienți vor putea avea acces la acesta, fără a mai fi nevoie de spitalizare.

Pacienții cu forme ușoare de Covid-19, o șansă în plus la tratament

În urmă cu câteva zile, Ministerul Sănătății anunța că va analiza posibilitatea aprobării folosirii antiviralului Favipiravir în regim ambulatoriu, astfel că persoanele care nu au o formă gravă de Covid-19 să poată urma acest tratament acasă. Instituția a anunțat că această posibilitate va fi evaluată de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, urmând să emită o autorizaţie pentru nevoi speciale valabilă în România, având o utilizare restrictive, într-un context în care spitalele sunt supraaglomerate, iar sistemul sanitar nu mai face față.

Comments