Piața asigurărilor RCA, zguduită de posibilul faliment al City Insurance
15/09/2021 19:46 in STIRI

Piața asigurărilor RCA este zguduită de posibilul faliment al City Insurance. Astfel, în urma acestei situații – ceilalți jucători de pe piața au crescu prețul polițelor RCA în ultimele zile. Sunt creșteri și cu 400 de lei la unele firme de asigurare pentru o poliță valabilă pentru 6 luni.

Mulți șoferi ale căror polițe RCA expiră în această perioadă… se plâng că în ofertele primite de la brokeri prețurile au crescut – este și cazul Danielei care a trebui să-și reînoiască asigurarea în această lună.

”Am constatat o creștere semnificativă a poliței RCA pentru autoturism. În februarie 2021 am cheltuit suma de 266 de lei pentru o poliță valabilă 6 luni, iar în luna septembrie am plătit suma de 412 lei pentru o poliță valabilă pe o perioadă de 6 luni.”

Într-o analiză pentru HotNews.ro –  un broker de asigurări susține că ceilalți jucători de pe piața profită de incertidinea în care se află situația City Insurance privind falimentul – este cea mai mare companie de pe piață în acest moment.

În următoarele zile – Autoritatea de Supraveghere Financiară ar urma să ia o decizie în cazul City Insurance. Până atunci – se pot face în continuare polițe cu această companie. În cazul în care se va decide falimentul – cei care au deja polițe active la City Insurance vor fi în continuare asigurați și nu vor avea probleme până la expirarea poliței.

Sursa:Europafm

 

COMMENTS