Taximetriștii din Botoșani vor să mărească prețurile curselor. Cum justifică noile tarife
15/09/2021 12:16 in STIRI

Taximetriștii din Botoșani vor să mărească prețurile curselor. Ei au făcut o solicitare către Primăria municipiului Botoșani, prin Asociația Profesională Camera Taximetriștilor Botoșani, în acest sens. Potrivit președintelui Asociației, Iulian Bauer, tarifele nu au fost ajustate din 2017, în condițiile în care prețul combustibilului a crescut simțitor, mașinile au nevoie de reparații și s-a făcut un efort financiar și cu racordarea caselor de marcat fiscal cu ANAF.

„Lucrările de întreținere, reparație al unui autoturism de asemenea au crescut, parcul auto trebuie înnoit cu autovehicule mai noi de 10 ani, iar echiparea unui autoturism pentru servicii de taximetrie este costisitoare, făcând astfel ca mentenanța acestei activități să fie aproape imposibil de realizat în condițiile actuale”, susține, în cererea trimisă către Primărie, Iulian Bauer.

Astfel, dacă în prezent prețul pentru un kilometru este de 2,5 lei, cu 2,5 lei pornirea, taximetristii solicită ca noile tarife să fie de trei lei kilometrul și trei lei pornirea, respectiv 30 lei ora de staționare pe parcursul zilei, iar pentru noapte tarifele să fie de 3,5 lei pornirea, 3,5 lei kilometrul și 35 lei ora de staționare.

Potrivit președintelui Asociației, Iulian Bauer, în prezent sunt 480 de autorizații de taximetrie, din care 210 pentru societăți comerciale și 210 persoane fizice autorizate.

COMMENTS