ADS
ADS
ADS
Sportiva de aur din Botoșani! A urcat de două ori pe podium la Campionatele Europene de Haltere pentru juniori
STIRI
Published on 24/08/2021

O sportivă din Botoșani a obținut, luni seară, medaliile de aur şi de argint la Campionatele Europene de haltere pentru juniori Under-15 de la Ciechanow (Polonia).

Petronela Budăi, de la Clubul Sportiv Botoșani, a reușit performanța la categoria 71 kilograme, cucerind aurul la stilul aruncat și argintul la total. Federaţia Română de Haltere o felicită pe pagina sa de Facebook pe sportiva din Botoșani.

„Sportiva Petronela BUDAI, CS Botosani, componenta a CNOPJ Botosani, a evoluat la competitia categoriei 71 Kg si a castigat o medalie de aur, la stilul aruncat, cu 100 Kg, o medalie de argint, la total, cu 173 Kg, in timp ce, la stilul smuls, a obtinut o clasare pe locul IV, cu 73 Kg.  Felicitari, Petronela”, scrie Federația Română de Haltere, care a avut doar două sportive la Europenele din Polonia.

Federaţia Internaţională de Haltere (IWF) a impus în iunie o suspendare de un an Federaţiei Române de Haltere ”din cauza mai multor cazuri de încălcări ale regulamentului antidoping”, sancţiune care a privat halterofilii români de participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august).

În ciuda suspendării, FRH are dreptul să participe la competiţiile care nu sunt sub egida IWF, printre care se numără şi competiţia din Polonia.

Comments