ADS
ADS
ADS
Profesoara din Botoșani, scoasă din examenul Bacalaureat, anchetată și de polițiști
STIRI
Published on 19/08/2021

Am fost sesizați de către Inspectoratul Școlar Județean cu privire la faptul că un profesor care făcea parte dintr-o comisie de supraveghere a examenului de bacalaureat ar fi fotografiat și transmis subiectele examenului, unei alte persoane in vederea rezolvării acestora.

"In cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice, urmând ca în funcție de rezultatele cercetărilor să fie dispuse măsuri legale”, a precizat Nenișcu.

De unde a plecat totul

Cadrul didactic. care supraveghea la Centrul de examen de la Colegiul Național ”Gheorghe Asachi” din Botoșani, a fost surprins de celălalt profesor supraveghetor în timp ce fotografia subiectul de la biologie pentru a ajuta cu rezolvarea un candidat.

Comisia Centrului de examen de la Colegiul Național ”Gheorghe Asachi” a sesizat Comisia Județeană, care s-a deplasat la fața locului și a eliminat-o din examen. Profesoara și-a recunoscut fapta.

"Comisia Centrului de examen de la Colegiul Național ”Gheorghe Asachi” a sesizat Comisia Județeană cu privire la faptul că un profesor asistent ar fi fotografiat subiectul primit la biologie. S-a deplasat Comisia Județeană la Centrul de examen respectiv și s-a constatat că doamna a încercat, după declarațiile făcute de aceasta, să ajute un candidat. A trimis subiectul în altă parte pentru rezolvare, însă și-a dat seama că Comisia de examen știe și nu a apucat să transmită rezolvarea în altă parte. A rămas la stadiul de tentativă. Comisia Județeană a exclus-o pe loc din examen pe respectiva doamna”, a declarat Paul Octav, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Comments