ADS
ADS
ADS
Bărbat din Botoşani atacat cu sabia pe stradă. Autorul are doar 19 ani şi a fost arestat preventiv
STIRI
Published on 18/08/2021

Caz şocant produs în judeţul Botoşani. Un tânăr de doar 19 ani este acuzat de tentativă de omor după ce a încercat să lovească cu sabia peste cap un bărbat.

Totul s-a întâmplat pe 10 august în centrul localităţii Truşeşti, acolo unde agresorul şi victima au avut un conflict verbal, care a degenerat. Primul a luat o sabie şi a vrut să îl lovească în cap, însă victima, în vârstă de 31 de ani, a încercat să se apere şi a pus mâna, fiind grav rănită.

“Pe fondul unui conflict verbal care a degenerat, inculpatul a intenţionat să o lovească pe persoana vătămată I.R. în zona capului cu o sabie. În aceste condiții persoana vătămată I.R., pentru a se apăra, a blocat lovitura aplicată cu sabia, moment în care tăişul lamei i-a amputat incomplet încheietura mânii stângi, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 95-100 zile de îngrijiri medicale”, susţin procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Imediat după incident, victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, iar de aici a fost preluat de un elicopter SMURD şi transferat la Clinica de Neoruchirurgie din Iaşi.

Agresorul este acuzat de tentativă de omor. Botoşăneanul a fost reţinut marţi, fiind pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Solutia pe scurt a Tribunalului Botoşani: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 631/P/2021. În temeiul art.226 Cod procedură penală raportat la art.202, art.223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Codreanu Flavius, reţinut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Comments