Educație financiară într-o școală din Botoșani. Copiii, învățați cum să gestioneze banii pe care îi primesc de la părinți
29/04/2024 09:07 in STIRI

Elevii unei școli din județul Botoșani au fost învățați cum să aibă un comportament financiar responsabil și cum să gestioneze banii pe care îi primesc de la părinți.

Acțiunea a avut loc în cadrul săptămânii "Școala altfel", la Școala Generală „Raluca Iurașcu” din Joldești, comuna Vorona. Astfel, în cadrul cursului de educație financiară, la care au participat elevi de clasa a VIII-a, discuțiile s-au axat pe bani, economie, nevoi, dorințe, venituri și cheltuieli. Acțiunea a cuprins și o expoziție de bancnote românești.

”Copiii au fost captivați de prezentare și informațiile primite, participând interactiv cu exemple din practică. Aceștia au primit cu bucurie și au fost încântați de expoziția de bancnote românești. Leția de astăzi mi-a întărit ideea că educația financiară și de antreprenoriat trebuie continuată dacă vrem să avem asigurat viitorul de mâine. Copiii trebuie să cunoască de mici cum se fac banii, cum se fac economiile și de ce, dar mai ales trebuie să înțeleagă întregul mecanism economico-financiar și rolul acestuia în viața de zi cu zi”, a declarat Mitruca Pușcașu, directorul UniCredit Bank Sucursala Botoșani, cel care a ținut cursul de educație financiară.

 

COMMENTS