ADS
ADS
ADS
Concursul ”Ştafeta Prieteniei” se reia după o întrerupere de trei ani, la Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani
STIRI
Published on 17/03/2023

Asociația „Down Activ Moldova", în parteneriat cu Clubul Sportiv „Sporturi Adaptate” Botoșani, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani, organizează duminică, pe data de 19 martie 2023, începând cu ora 12:00, în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 11 Botoșani, Concursul „Dezvoltare prin Sport - Ștafeta Prieteniei” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, sărbătorită anual pe data de 21 martie.

După o pauză de 3 ani cauzată de situația creată de virusul SARS COV2, competiția revine cu scopul de a evidenția importanța sportului, a mișcării fizice și a activităților recreative în viața persoanelor cu nevoi speciale, promovând dezvoltarea armonioasă, atingerea potențialului maxim de dezvoltare, bunăstarea și buna dispoziție a copiilor și tinerilor cu dizabilități. De asemenea, se urmărește îmbunătățirea stării de sănătate și creșterea progresivă a calității vieții sportivilor cu abilități scăzute, oferind posibilitatea practicării diferitelor forme ale exercițiului fizic și a sportului, acoperind astfel necesitățile multiple specifice persoanelor cu dizabilități, cum ar fi mișcarea, comunicarea și integrarea în societate. Prin acest demers, organizatorii își propun să schimbe atitudinea societății față de persoanele cu Sindrom Down, promovând învățarea modului corect de a interacționa cu aceștia, încurajând prieteniile între copii, înțelegerea și acceptarea diferențelor între oameni.

Concursul „Ștafeta Prieteniei” va avea loc pe echipe, fiecare echipă fiind compusă dintr-un tânăr cu Sindrom Down, un elev și un pompier. Participanții își vor demonstra abilitățile sportive în proba de atletism - ștafetă.

Asociația „Down Activ” Moldova este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, înființată în anul 2013, care își propune prin intermediul tuturor activităților desfășurate progresul, dezvoltarea armonioasă, atingerea potențialului maxim de dezvoltare, bunăstarea și buna dispoziție a persoanelor cu dizabilități.

Asociația și-a propus ca misiune principală promovarea incluziunii sociale și cresterea calității vieții persoanelor cu dizabilități, în vederea depășirii situațiilor de dificultate, prevenirei și combaterii riscului de excluziune socială, prin o mai bună integrare socială și profesională.

 

 

 

Comments